neděle 9. července 2017

FlyLady 10. - 16.7.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a jedné další zóny
Pokračuje návyk měsíce - Swish & Swipe
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 






PONDĚLÍ 10.7.

Úkoly tohoto dne
  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude v koupelně: vemte nějaký univerzální čistící přípravek a vypulírujte umyvadlovou skříňku, dvířka a desku, pěkně seshora dolů a zprava doleva. Pečlivě vydrhněte také umyvadlo, na závěr stříkněte přípravkem na sklo povrch umyvadla i desky a vyleštěte.
Nemělo by vám to zabrat víc než 15 minut a budete nadšeni výsledkem! 


Druhou zónou bude garáž,  nemáte-li garáž, pak pracujte ve sklepě, nebo jiné odkládací místnosti. Rozhlédněte se, cokoli vám padne do oka jako nevyužité, nepotřebné a nemající dalšího využití, vyhoďte resp. naložte do auta k odvozu. Vyvarujte se vykrámování celé garáže najednou, udělejte v patnácti minutách jen to nejhorší, i tak to bude vidět!


********************************************************************************

ÚTERÝ 11.7.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: v koupelně dnes umyjeme obklad stěn kolem vany nebo sprchy. Obvykle stačí postříkat sprejem k tomu určeným, nebo vodou s trochou octa a saponátu, houbou rozetřít, opláchnout proudem vody, stáhnout stěrkou a vyřazeným froté ručníkem nebo mikroutěrkou vytřít dosucha.

Druhá mise: další třídicí čtvrthodinka v garáži nebo sklepě. Věci určené k rozdání nebo věnování charitu či odvozu do sběrného dvora nakládejte rovnou do auta, připravené a roztříděné v taškách k rozvozu, rychleji tak uvidíte progres a tašky se vám nebudou plést pod rukama.
 

********************************************************************************

STŘEDA 12.7.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes vytřídíme obsah koupelnové skříňky pod umyvadlem, kde skladujeme převážně čisticí prostředky a drogerii. Vše nepoužívané, spotřebované a prošlé vyhodíme, skříňku vytřeme vlhkým hadříkem.

Druhá mise: dáme si další čistku v 15 minutách. Proberte jednu polici, skříňku nebo box, místo, které to nejvíc potřebuje a už dlouho vám pije krev - zbytky barev a laků, stavebního materiálu, dětské hračky, odložené nádobí, autosoučástky ještě z dědovy stodvacítky a podobně ;)

*********************************************************************************

ČTVRTEK 13.7.


Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: rodinné ručníky! Projděte vaše zásoby a vytřiďte všechny staré, roztřepené, nebo nesavé, nepraktické nebo nepěkné ručníky, ručníčky, osušky a žínky, případně i předložky. Vše, co je u vás  dlouhodobě nepoužívané, leží ladem, zabírá místo a čeká na Godota, může být zrecyklováno na hadry, nebo dělat radost a užitek někde jinde. Nezdržujte se a nerozptylujte, není to nijak dlouhá a náročná mise, vše vytříděné vložte do igelitového pytle a při nejbližší příležitosti odneste do prvního kontejneru na textil, do charity nebo zvířecího útulku.

Druhá mise: dnes zameteme podlahu v garáži nebo ve sklepě. Nevynášejte věci a regály ven, zametejte "tam, kde páni chodí" a kam bez problému dosáhne váš smeták. Nezapomeňte brzy rozvézt vyřazené věci čekající v kufru auta.

*********************************************************************************

PÁTEK 14.7.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky. 

Mise dne: dopřejte si koupel, kochejte se nablýskanou koupelnou a odpočívejte po pilném týdnu. A nezapomeňte na Swish & Swipe i o víkendu! :)



*********************************************************************************

SOBOTA 15.7.

Den volna pro rodinu, užíváme si prázdnin a krásného počasí.

*********************************************************************************

NEDĚLE 16.7.

Den pro sebe a regeneraci. Urveme si alespoň chvilku o samotě a věnujeme se jen sami sobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.