neděle 23. dubna 2017

FlyLady 24. - 30.4.

Tento týden jsme v oblasti obýváku
Končíme návyk měsíce - stlát po ránu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 24.4.

Úkoly tohoto dne
  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude rychlý debordel obýváku. Natáhněte minutku a 10 minut uklízejte oblečení, odnášejte nebo vyhazujte věci, které do obýváku nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec, zkrátka pokropte doutnající hotspoty.


********************************************************************************

ÚTERÝ 25.4.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (čarodejnice, prodloužené víkendy v květnu, prázdninový program, letní dovolená).
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: pokračujeme v zóně obýváku. Po odstranění hotspotů zas vypadá k světu, ale jistě v něm najdete ještě něco, co by tam nemuselo zabírat místo a chytat prach. Rozhlédněte se po policích se soškami a svíčkami, suvenýry a fotorámečky, a odstraňte nebo dočasně schovejte ty přebytečné a vše, z čeho vám nezaplesá srdce, kdykoli na to pohlédnete.
Někdy máme pocit, že v místnosti už není nic navíc a máme tendenci tuto misi přeskakovat. Stává se to tehdy, když si naše oko na něco dokonale zvykne. Viděla jsem takhle už dost nefunkčních spotřebičů (nebo dětských kuchyněk, jídelních židliček, přebalovacích pultů, křesílek, větráků v zimě a přímotopů v létě...) stále zaujímajících své čestné místo ještě řadu měsíců nebo dokonce let poté, co byly naposled použity.
 

********************************************************************************

STŘEDA 26.4.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: zalovíme v polštářích a čalouněných útrobách našich pohovek a křesel. To bývá místo, kde končí spousta křupek, popcornu, mincí, kapesníků, lego kostek, pastelek a ponožek. A pak, že je žerou pračky nebo Lichožrouti! 
Pohovky vysajeme, naklepeme polštáře a složíme plédy.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 27.4.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: budeme se věnovat místům, které v rámci běžného úklidu nestíháme a vynecháváme. Vezmeme vlhký hadr a prachovku a utřeme konzole a záclonové tyče, žaluzie, rámy obrazů, obložky u dveří.


*********************************************************************************

PÁTEK 28.4.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky. 

Mise dne:  dnes objedeme podlahové lišty, které bývají při vysávání a vytírání často opomíjeny (námi i roboty) a kam sedá prach. Pečlivě je otřeme a když cestou narazíme na zásuvku a další budky s wifinou, anténou a kdoví čím ještě, otřeme i je, no co nám to udělá, když už máme hadr v ruce, že jo?

*********************************************************************************

SOBOTA 29.4.

Den volna, den pro rodinu a naše nejbližší.

*********************************************************************************

NEDĚLE 30.4.

Najděte čas jen pro sebe. Udělejte pro sebe něco hezkého, povznášejícího, odpočinkového a radostného, se stejným nasazením, jako byste to dělali pro druhé - odměňte se za uplynulý týden, zasloužíte si to!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.