neděle 29. listopadu 2015

pondělí 23. listopadu 2015

Podzimní speciál - 4 týdny do Vánoc!


Do Vánoc zbývají už jen 4 týdny a Advent je za dveřmi :) podíváme se, co by bylo dobré zvládnout právě tento týden.


 

čtvrtek 19. listopadu 2015

MailChimp - pozor, důležité





MailChimpova kapacita není neomezená a nad určitý objem, ke kterému už jsme se kriticky přiblížili, by začal stávkovat a žádat nemalou mzdu. Tomu se chceme vyhnout a tak jste si možná všimli, že jsem nedávno pozastavila příjem nových odběratelů.

O službu je ale veliký zájem a denně zodpovídám dotazy, kdy bude znovu přístupná dalším novým odběratelům atd.

Projela jsem si detailní statistiky a zjistila jsem, že stávající adresáti využívají službu z necelých 50%. U některých adres jsem si všimla, že maily neotvírají vůbec, protože třeba raději chodí na blog, nebo mají jiné důvody.

Chtěla jsem vás všechny proto požádat, abyste zvážili přínos přijatých emailů, a pokud je neotvíráte, nebo služby využíváte zřídka, maily se vám zbytečně hromadí, abyste využili možnosti se z distribučního seznamu odhlásit a uvolnit tak místo dalším, kteří by příjem využili více.
Odhlásit se můžete tak, že v kterémkoli "opičákově" emailu kliknete úplně dole na logem MC na větičku unsubscribe from this list.

Pro nové příjemce:

 

- email není jediným zdrojem informací o denních misích. Každou neděli je překládám a předkládám v týdenním přehledu a zveřejňuji na blogu i hlavní stránce webu Terapie domova. Stejně tak je sdílím na Facebooku.

 - maily mají tendenci padat do spamu, kontrolujte proto všechny složky vaší schránky, někde emaily najdete. Ideálně si odesílatele přidejte do kontaktů, označte mail jako "toto není spam" atd.


- adresáti nečtených (neotvíraných) emailů budou po určité době ze seznamu vyřazeni. Toto platí pro všechny stávající příjemce.

K odběru se můžete přihlásit na webu TD, v zápatí stránky je přihlašovací formulář.

Moc díky všem a přeji krásný Den pochůzek ;)

Fi

úterý 17. listopadu 2015

Náhled tištěné části TD Diáře 2016

Moje milé a moji milí,

váš diář je na cestě a vaše trpělivé čekání vám chci zkrátit virtuální prohlídkou tištěné části, kterou jste doposud znali jen z printscreenů.
Náhledy jsou k vidění ZDE.

Zároveň posílám srdečný dík za vaše objednávky!
Vyřizuji je po částech a u mnoha z vás by měla být zásilka do konce tohoto týdne.

Krásný den! :)

čtvrtek 12. listopadu 2015

Info o distribuci diářů

Pozor, pozor :)
Omlouvám se za komunikační pauzu, byla jsem zahlcena emaily s dotazy a objednávkami. Řeknu vám, nezdá se to, ale eshop je docela řehole, nechtěla bych se tím živit! 


Jsem ráda, že jsem použila na správu objednávek eshopový modul, protože dělat tohle v excelu, tak mi švihne ;)

Každopádně srdečně děkuji všem, které jste mi projevily důvěru a přízeň a diář si objednaly.
Všem vám mělo přijít automatické potvrzení přijetí objednávky a podklady k platbě, pokud ne, kontaktujte mě, prosím.


Po třech dnech strávených kontrolou, papírováním a balením, začínám s distribucí zítra a v pondělí.
Až vám balíček dorazí, budu ráda za feedback a vaše první dojmy. A časem třeba i na ukázky toho, jak jste si diář vyšperkovaly a jak ho vedete!

Na vaše emailové adresy, které jste uvedly při nákupu, budete příležitostně dostávat tzv. freebíčka k výtisku ve stejném formátu jako je diář. Půjde o různé tematické vložky nebo kopie stránek, které už v diáře máte a potřebovaly byste jich víc (rozvrhy hodin, adresář). Jen si je vytisknete a proděrujete a můžete vesele používat.
Na první takové tematické "freebíčko" se můžete těšit už zanedlouho :)


Ještě jednou díky. Diář je krásný, těším se s vámi!
PS: pro inspiraci chystám nějaký sestřih s ukázkami jak diář používat, ale neslibuji, že to stihnu tento víkend, spíš po neděli. Díky za trpělivost!
Fi

PS: na všechny ostatní komentáře a maily odpovím až po víkendu, musím dělat taky rozpis FL na příští týden, Podzimní speciál.... ;)

pondělí 9. listopadu 2015

neděle 8. listopadu 2015

Představení TD Diáře - část III.

Včera jsem vám vyjevila, k čemu bude sloužit permanentní fix v diáři. Dneska vám přiblížím na příkladu níže, jak to zhruba funguje v praxi.

Když přijde den, kdy je potřeba naplánovat vaření a nákupy (u FlyLady to bývá úterý, kdy už se dojídají zásoby z víkendu a zároveň se rýsuje program dalšího víkendu), řada z nás bývá absolutně v koncích a neví. Pohled do lednice, pohled z okna, a v hlavě se pořád točí dokola dvě tři jídla. Pak se člověk koukne na web, zasekne se u něčeho úplně jiného a nakonec se zase narychlo dělají špagety ;)
Plánování menu je prostě taková komplikovaná věc, ale když se v tom najde systém, je to vážně velká úleva.
Proto přichází dvoustránkový zalaminovaný přehled s jídly na měsíc. Můžete si do něj sepsat oblíbený repertoár jídel a buďto jej dodržovat den po dni, nebo se seznamem jen inspirovat a vybírat z něj jako v restauraci :)
Sepsaný obsah mrazáku vám pomůže efektivněji využívat zamražených zásob a seznam potravin a surovin vám zase pomůže nezapomenout na některé položky, kvůli kterým byste se museli vracet do obchodu zas a znova.


Další zalaminovanou částí diáře jsou pak jednotlivé dny v týdnu:



Na každodenní kartě je dost místa pro všechny úkoly a poznámky. Je tam prostor pro označení zóny, ve které se uklízí, denní mise, denní program, menu, nákup, vyřizování a jiné poznámky: 


Lamino vám umožní si podrobně vypsat některé rutiny spojené s daným dnem a mazat jen ostatní poznámky.

Karty slouží pro podrobnější rozpis a plán dne, můžete ji vyjmout a připnout třeba magnetem na lednici nebo někam, kde ji chcete mít na očích a pak zase vrátit na místo. Díky laminu přežije stěhování a vaše nasazení bez úhony.

Pokud máte obavy, že nebudete mít kam psát termíny, zůstaňte v klidu. V další části diáře je regulérní (papírový) kalendář a dokonce ve dvojím provedení: v měsíčním (měsíc na dvě strany, datovaný, 12 měsíců)


...jednotlivé kvartály mají vlastní barvu...charakteristické pro roční období: chladná modrošedá, svěží zelená, prosluněná zlatá a podzimní sytá zemitá zlatá.



....a týdenním (týden na dvojstraně, s časy po hodině od 6.00-22.00, nedatovaný, 54 týdnů).

Řazení a využívání kalendářních listů je vysoce individuální věc, někdo bude chtít výlučně týdenní s časy,  to platí zejména pro zaměstnané, anebo lidi, kteří pracují ve službách (objednávky klientů na čas apod.). Maminky na mateřské nemají zas program bohatý na události a termíny, tak si mohou vystačit s měsíčním přehledem. Já kombinuji, za každý měsíční přehled si dávám 4 listy s týdny a buď je využiji, nebo nepopsané posunu do dalšího měsíce. Flexibilita!

S grafikou i barvami jsem se mírnila, protože chci potěšit ty malé holky v nás a vyřádit se dodatečně. Věřím, že už si s tímto úkolem poradíte moc rády a použijete washi pásky, scrapbookové prvky, razítka, anebo třeba samolepky. 200ks barevných kulatých je totiž ve výbavě! Najdete  na nich spoustu různých symbolů, od domácích spotřebičů až po vánoční ozdoby, narozeninové dorty a balonky nebo kafe a pivko, abyste si mohly hravě zpestřit události vašich všedních i nevšedních dní! :)


Tak to je už asi opravdu všechno. Pokud vás diář zaujal anebo inspiroval, jsem moc potěšena.
Pokud jste po něm dokonce zatoužily, budete si ho moct objednat. Ladím poslední technické detaily objednávkového systému a dám vědět, až bude online. Držte mi palce, je to vyšší dívčí ;)

Krásný den! :)


pátek 6. listopadu 2015

Představení TD Diáře - část II.

Výborně! Zvolili jste jméno našeho diáře - Silver Honey 2016 - a víme jak vypadá zvenčí i zevnitř. Právě vnitřek, respektive jeho vzhled, jsme si včera přiblížili v prvním díle. A nyní jste zvědaví na funkce.

Takže kde jsme to skončili? Jo...u permanentního fixu ;) Hned se dovíte co s ním.

Předtím vám ještě prozradím, že uvnitř diáře je 6 rozdělovačů s indexem (takovým tím ouškem, co trčí ven, taky se mu říká hmatník), takže obsah si budete moct rozdělit do šesti kapitol nebo témat podle svých preferencí. Jak už jsem psala, nemám ráda úplně pevně sešité diáře, proto jsem vám chtěla dát možnost si obsah a pořadí uspořádat k obrazu svému a rozdělovače proto nejsou popsané.
Mají elegantní šedomodrou barvu s jemným vzorkem a ouškem, které si můžete sami označit, anebo vybrat samolepku s jedním z několika předvolených témat, které budete mít na samostatném archu s vykrojenými samolepkami (= žádné vystřihování, ale vyloupnutí z archu). Budete si tak moct nalepit název kapitoly a samotný rozdělovač ještě dozdobit kulatou tematickou samolepkou o průměru 4 cm.

 
Tato předvolená témata jsou:

  • PROGRAM (kalendárium - denní, týdenní i měsíční, denní program)
  • DOMÁCNOST (rutiny, údržba, plánování menu, nákupní seznam, inventura mrazáku, důležité kontakty)
  • RODINA (školní rozvrhy, kroužky, přehled prázdnin, školní info, pediatr, hlídání dětí, ale i zvířata atd.)
  • WELLNESS (váha, sport, péče o tělo, návyky, péče o duši - wishlisty, kultura)
  • FINANCE (přehled plateb, přehled pojistek a bank. účtů)
  • OSLAVY (přehled jmenin a narozenin, výročí, gift listy, vánoce)
  • PRÁCE (záložka pro ty, kteří potřebují v diáři řešit práci víc, než údržbu domu, nabízí se tak místo pro vše, co může souviset s prací, lze sem přeložit i část kalendária (týden na dvě strany, s nalinkovanými časy)
  • RŮZNÉ (co se jinam nevejde)

Jak vidíte, témat je 8, to proto, že pro všechny nemusí být zajímavá nebo využitá každá záložka.

A teď se vracíme k permanentnímu fixu a jeho roli.
Při vedení diáře mě rozčiloval fakt, že jsem některé neustále opakující se údaje (denní a týdenní rutiny například) musela do zblbnutí přepisovat. A neustále psát víceméně stejné věci na denní listy v diáři, kterých bylo milion a tvořily zbytečnou "vatu". Přišlo mi to jako plýtvání papírem i mojí energií.
Vytvořila jsem si proto několik karet s jednotlivými dny v týdnu, ke kterým se vážou pravidelné rutiny, zalaminovala je, popsala a užívala pořád dokola, jen jsem si vždy smázla nerelevantní údaj a napsala aktuálnější (například zóna týdne nebo návyk měsíce u FL), ale většina rutin zůstávala nedotčená měsíce. To se mi osvědčilo natolik, že jsem i pro nový diář vytvořila několik takových karet. Jde o jeden kalendářní týden s jednotlivými dny a týdenním přehledem, dále dvoustránkový přehled menu na měsíc, nákupní seznam, obsah mrazáku nebo nepravidelné sezónní rutiny k odškrtnutí.


Karty mají matné lamino, což vypadá o řád elegantněji než to klasické kapsové lesklé.
Tak proto bude součástí diáře i permanentní fix v modré barvě se středně tenkým hrotem.

Zbytek diáře s kalendáriem a ostatními listy je papírové a jde o pevný matný křídový papír, propiska se na něm nerozmazává a nepropíjí se na druhou stranu listu :)

Zítra si zase poodhalíme víc! :)

čtvrtek 5. listopadu 2015

Představení TD Diáře - část I.

Moji milí, blíží se to!
Už zítra večer se dozvíme vítězné pojmenování našeho diáře. A mě moc těší, že se zajímáte nejen o jeho jméno, o čemž svědčí i vaše angažovanost v hlasování, ale i o to, jak bude diář vypadat i zevnitř.

Vůbec se vám nedivím!

Protože já jsem vystřídala designově krásných diářů už pěknou řádku a jestli je něco pojí, tak je to fakt, že s nimi byla vyřízena už v polovině února. Pak se usadily na polici nebo v rohu pracovního stolu a ležely ladem. Proč? Já nevím, prostě jsem nějak nevěděla, jak s nimi pracovat, asi. Přitom jsem "papírový typ" a potřebuji mít věci napsané, s moderními aplikacemi jsem se snažila už několikrát potykat, ale naše vztahy zůstaly chladné.

Nechci hanit dílo druhých, nejen proto, že sto lidí = sto chutí, ale i proto, že momentálně zakusuji, kolik úsilí obnáší zrealizovat vlastní nápad. Postupem času jsem však zjistila, že mi na klasických diářích asi nejvíc vadí daná knižní vazba, což znamená, že s obsahem nemůžete hýbat podle svých potřeb. A že ty se mohou v průběhu roku sakra měnit!
No a potom tady taky byl fakt, že mi výplň diářů neštimovala. Neužila jsem tabulku vzdáleností z Norimberka do Milána, nezajímalo mě, jaké časové pásmo mají v Hongkongu. Ani jsem nevyužila metrické konverze. Jsem tak povrchní, že mě nezajímají ani přísloví a moudré citáty a vůbec většina běžných údajů v diářích ;) Co mě ale zajímá, je, co budu dneska vařit, kdy má moje dítě jarní prázdniny, kdy bych měla nechat vyměnit olej v autě, zaplatit roční pojistku a jak se vyvíjí moje váha v průběhu roku.
Došla jsem tedy k rozhodnutí, že potřebují více návodný diář a že si jej budu muset sestavit sama. A budu do něj moct vkládat vše, co potřebuji ke svému každodennímu fungování a fungování mojí domácnosti. Zvolila jsem jako desky menší šanon - A5 formát -, jehož pořizovací cena byla opravdu to nejmenší. A pak narazila. Při tvoření vlastní výplně, která by mi vyhovovala, jsem docházela ke zjištění, že na takovou věc prostě nemám dost času ani kapacity.
I poohlédla jsem se po Etsy, kde je spousta krásných i funkčních diářových výplní k okamžitému stažení za (ne zrovna malý) poplatek, ale narazila jsem podruhé. Abych si vytvořila ideální náplň, musela bych si jich stáhnout několik, smířit se se záoceánským řazením dní v týdnu od neděle a pak by mě čekaly ještě náklady za vytištění, což by mě při ceně lokálního reprostudia vyšlo na majlant. Tedy aspoň pokud bych trvala na barevné verzi, na čemž já teda trvám, protože jsem prostě pořád vevnitř malá holka, i když se můj tacháč už stáčí ke čtyřicítce! :)

A jelikož jsem už nějakou dobu psala tento blog, rozhodla jsem se spojit příjemné s užitečným a sestavit vlastní diář s prvky organizace domácnosti a podělit se o něj s vámi, stejnou krevní skupinou.

A tak se zrodil onen diář, o kterém se zde zmiňuji už pár týdnů. Dovolte mi ho tedy v několika dílech představit blíže.

Jeho obal už znáte: je v pastelové modrošedotyrkysové barvě se stříbrnou ražbou včelích pláství s prošitím tón v tónu. Vnitřek je elegantní černý a na levé straně je chlopeň, za kterou si můžete něco schovat, a v samotné chlopni jsou ještě 4 kapsičky na věrnostní karty, vizitky nebo doklady a jedna z nich je transparentní, můžou se tam tedy pěkně vyjímat třeba fotky našich miláčků.

Obsah diáře drží pohromadě kroužková mechanika o 4 kroužcích, které jdou rozevřít, takže s obsahem lze libovolně hýbat a řadit ho podle potřeb, které se můžou měnit, a část obsahu lze používat i v dalších letech, bez nutnosti cokoli přepisovat, vytrhávat, přelepovat...

Ve výbavě je i transparentní kapsa na zip, která spolehlivě udrží některá naše tajemství ;)

Když se pozorně podíváte napravo, uvidíte permanentní fix. Proč permanentní? To si povíme hned zítra, v druhém díle! ;)


středa 4. listopadu 2015

Hlasování o názvu TD Diáře!

Ještě jednou díky všem za zaslání všech báječných návrhů! Sešlo se jich tolik, že ani nestačila všem poděkovat individuálně. Seznam je dlouhý jako týden před výplatou!

Hlasování začíná, probíhá na adrese níže:

***HLASUJTE ZDE***

Hlasování bude ukončeno v pátek 6.11. ve 22.00h

3...2...1... start! 

Přeji hodně štěstí! ;)


EDIT 6.11. 22:06


Hotovo, náš diář dostává díky vašim 171 hlasům jméno 
Silver Honey 2016
Gratuluji Zuzaně Kulhánkové, která se stává první majitelkou! ;)

neděle 1. listopadu 2015

FlyLady na týden 2.11. - 8.11.

Tento týden jsme v oblasti vchodu, předsíně a jídelního koutu
Začínáme nový Návyk měsíce - plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 

Nenechte si ujít příležitost vyhrát TD Diář!


TD Diář 2016 + první soutěž: Hledá se jméno!

Máme krásné podzimní ráno, je neděle, čas pro relaxaci a potěchu duše - může být příhodnější čas pro první část představení očekávaného diáře? :)

Začněme odhalením barvy a rozměrů.

Náš mazlík má 23,5 cm na výšku, 18 cm na šířku, hřbet je silný 3,3 cm a formát výplně je A5. Není to tedy žádný kapesní chudák, a přesto se vejde pohodlně do kabelky nebo přebalovací tašky. Bude ozdobou každého pracovního stolu, kuchyňské linky a hlavně majitelky samotné!

Vrchní materiál je ekokůže, což znamená, že za náš diář nemuselo položit život žádné zvířátko ;) a obal se bude snadno udržovat v čistotě.

Tak jak se vám líbí?






V týdnu si představíme vnitřek a čekání si zkrátíme kratochvilným úkolem: Jak tohle naše dítě pojmenujeme? ;) Napadá vás něco příhodného, libozvučného a méně technického než TD Diář?
Přemýšlejte a pište, ve hře je jeden kousek pro autora vítězného návrhu!

Své nápady pište do komentářů pod příspěvkem, pište na Facebook nebo na email info@terapiedomova.cz. Při duplicitních návrzích bude vždy brán v potaz pouze první autor, který jej podal dříve (aneb Kdo dřív přijde, ten dřív mele).

Uzávěrka pro podání vašich návrhů je středa 4.11. ve 20.00,  poté proběhne dvoudenní transparentní všelidové hlasování a v pátek 6.11. ve 22.00 bude uzavřeno a vítěz bude vyhlášen.


Těším se moc na všechny vaše návrhy! :)