neděle 22. listopadu 2015

FlyLady na týden 23. - 29.11.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Návyk měsíce - plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



PONDĚLÍ 23.11.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První mise tohoto týdne v oblasti ložnice: dnes strávíme 15 minut pod postelí. Vytáhněte vše, co jste pod ní (nebo do jejího úložného prostoru) od minula nashromáždili. Vyhoďte vše, co tam nepatří. 15 minut možná nebude stačit, ale nevadí, nepřetahujte, přeberte co stihnete v daném časovém limitu. Pokud tam nic nemáte, pak z pod postele vyluxujte všechny chomáčky, které se tam stihly namnožit od doby, kdy jste tam luxovali naposled.


********************************************************************************

ÚTERÝ 24.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: bude rychlý debordel povrchů a podlahy. Dejte si pár minut na hotspoty, pokud nějaké máte. Znáte to - oběšený rotoped nebo žehlící prkno kvílející pod horou prádla, nějaká hromádka na parapetu nebo u postele atd. Pofackujte to ať je vaše odpočinková zóna opravdu odpočinková ;)

********************************************************************************

STŘEDA 25.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: koukněte do zásuvek komody, hlavně tam, kde skladujete nespárované ponožky. Zahrajte si hadrové pexeso, představujte si, jakou radost mají ponožky, které čekají, akž se zase šťastně shledají se svými pohřešovanými protějšky - po týdnu, po dvou nebo i po měsíci ;) Pokud máte někde v šuplíku pohozené kusy, u kterých jste při ranním oblékání zjistili, že mají díru, povolené gumičky atp., vyhoďte je. A totéž udělejte s kalhotkami a slipy. Je přece otravné tam v ranním spěchu přehrabovat kusy, které nepadnou nebo jsou nefunkční.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 26.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: zatočíme s hotspoty na komodách nebo toaletních stolcích. Odstraňte z jejich povrchu vše, co tam nepatří nebo není nezbytné. Tím má FL na mysli nepoužívanou kosmetiku a parfémy a další věci. Nechte tam jen to, co používáte opravdu denně, ostatní dejte do zásuvek nebo organizérů, ať se na to zbytečně nepráší a nezabírá místo na ploše.
Utřete prach a udržujte i tento povrch čistý a účelný, budete mít příjemný pocit, když se budete probouzet do ložnice, která není zabedněná a utemovaná zbytečnostmi!


*********************************************************************************

PÁTEK 27.11.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: je čas podívat se na noční stolek! Proberte se věcmi, které se na něm už zase navršily: různé posmrkané kapesníky, hrnky, čtivo atd. Na noční stolek nebo poličku umístěte svíčku nebo pěkný obrázek, něco neokoukaného, co potěší vaše zorné pole hned poránu.

*********************************************************************************

SOBOTA 28.11.

Den volna pro rodinu. Trávíme volný den s našimi nejbližšími a užíváme si společně strávený čas, tvoříme zážitky a vzpomínky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 29.11.

Další den volna, den regenerace.
Čas na své záliby, na malý luxus v podobě chvilky o samotě, delšího spánku, přečtení časopisu, nebo - Bůh dej - i celé knížky, koupel a také na péči o tělo.

*********************************************************************************

A já jdu pokračovat ve fakturaci a tisknutí štítků. Do sluchátek mi zpívá jeden mladý muž s naléhavým hlasem a tou správnou dynamikou, se kterou mi to jde pěkně od ruky, tak se s vámi o něj podělím, o Keana. Mmch. tam zpívá - sice v naprosto jiném kontextu - i o zametání špíny pod koberec a schovávání pod postel nebo úložných prostor pod schody... tak si na to vzpomeňte při misích tohoto týdne a třeba vám to taky půjde lépe ;)



 

KRÁSNÝ TÝDEN VŠEM! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.