neděle 15. listopadu 2015

FlyLady na týden 16. - 22.11.

Tento týden jsme v oblasti WC, koupelny a jedné extra zóny
Návyk měsíce - plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


PONDĚLÍ 16.11.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První mise tohoto týdne v oblasti koupelny: vydrbeme WC mísu zvenčí, dole kolem základny (v případě závěsného WC kolem zdi, kde je mísa upevněna). Splachovadla, tlačítka, prkýnka a vnitřek mísy udržujeme průběžně v rámci Swish & Swipe.

V druhé místnosti dle vašeho výběru proveďte 15 minutový debordel.

********************************************************************************

ÚTERÝ 17.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: pokud jste nedělali předsezónní inventuru lékárničky v září, vrhněte se na to dnes. Projděte všechny léky a přípravky první pomoci, zkontrolujte expiraci, doplňte zásoby.
Ty zkontrolují i ti, kdo v září lékárničku dělali. Kapky do nosu, sirup na kašel, analgetika a antipyretika (případně homeopatika) musí být v pohotovosti, kdyby něco, ať nemusíte ve chvílích nouze vyjíždět do pohotovostních lékáren a přidělávat si stres.

V druhé místnosti pokračujte v debordelu. U nás je tento týden druhou místností dětský pokoj, takže zakleknu a proberu bednu s méně používanými hračkami pod postelí, vsadím se, že tam najdu něco, čemu už děti odrostly úplně a půjde to z domu.


********************************************************************************

STŘEDA 18.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes utřeme povrch dvířek koupelnových skříněk, výsuvů a zásuvek. Jemným mikrovláknovým hadříkem a stejně jemným prostředkem, abychom neponičili povrch.

V druhé místnosti pokračujeme v 15 minutovém debordelu, v mém případě pokračuje probírka hraček v dětském pokoji. Ta je před Vánoci důležitá, dělá se místo na nové hračky, které přinese Ježíšek. Všechno musí mít od začátku své místo, ať nevkročíme do nového roku s novými hromádkami :)

*********************************************************************************

ČTVRTEK 19.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: je den pochůzek a nákupů a tak hned poránu nakoukneme do koupelny a uděláme si nákupní seznam všeho, co je potřeba doplnit: toaletní papír, mýdla, zubní pasty a nitě, šampóny, uchošťoury, odličovací tampóny, čistící prostředky, dámské hyg. potřeby - je všeho dost?

Mise v druhé místnosti: pokud čekáte na Vánoce hosty, kteří u vás přespí, připravte se na ně už teď. Vyklepejte a ideálně i vyperte (nebo aspoň řádně vyvětrejte) lůžkoviny, ve kterých budou spát. Potom zcela suché a voňavé zabalte do pytle (ideálně vakuovacího) a těsně před Vánoci už jen povlečete a jste připraveni.

*********************************************************************************

PÁTEK 20.11.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: dnes přijdou na řadu povrchy v koupelně. Přípravky, které se kupí na ploše kolem vany nebo sprchového koutu a překážejí, padá na ně prach a pod nimi vznikají slizká kolečka ;) Vše ukliďte na místo, povrchy umejte.
Dětské "koupací" hračky nechte odmočit v horké vodě s octem (dezinfikuje), a pak i se síťkou, ve které běžně odpočívají nebo schnou, strčte do pračky a nechte projít kratším cyklem bez ždímání. Stejně tak je můžete i vyskládat do myčky na nádobí do horního koše.

Druhá mise dnes bude 15 minut relaxovat třeba se šálkem čaje nebo dobré kávy. Je to malá příprava na prosincový Návyk měsíce :) Krátký relax nebo meditace posiluje naši stresuodolnost, což je nyní, v době, kdy na mnoho (už takhle vystresovaných žen a matek) doléhá předvánoční panika, velmi důležité!

*********************************************************************************

SOBOTA 21.11.

Den volna pro rodinu. Jako každou sobotu trávíme volný den s našimi nejbližšími a především dětem vynahrazujeme naše týdenní uspěchané tempo.

*********************************************************************************

NEDĚLE 22.11.

Další den volna, den regenerace.
Stále ještě pokud možno nepracujeme,  najdeme si čas na své záliby, regeneraci sil a péči o tělo i duši.

2 komentáře:

  1. Tak tentokrát mám "strýčka" - inventarizaci lékárničky jsem dělala minulý týden :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee tak tento týden bude jednoduchý. Lékárniču i čisticí prostředky jsem probrala před měsícem. Konečně jsem i vymyslela systém ukládání hraček do vany, takže okolo vany je prázdno. :-) :-) Tak já jdu na hračky v dětském pokoji. :-)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.