úterý 23. prosince 2014

Co je CHAOS?

Marla Cilley, autorka knihy "Sink Reflections" a především hotová matka hnutí Fly Lady a autorka stejnojmenného systému, podle nějž miliony lidí po celém světě dávají svému domovu a životu řád, definuje CHAOS takto:




čili volně přeloženo něco jako 'Syndrom "nemůžu ani nikoho pozvat dál, jaký tu mám bordel"'.

To zní povědomě, že? Někdo nečekaně zavolá a oznámí, že je za několik minut na prahu našich dveří. Co uděláte vy? Půjdete v klidu do útulné čisté kuchyně postavit vodu na kávu, nebo začnete freneticky větrat, sklízet prádlo ze země a sedačky, ohánět se ručním vysavačem, odtrhávat přischlé hrnky od desky stolu, zavírat dveře do dalších neuklizených místností a česat se?

A jak vypadají vaše rána? Jsou o vychutnání snídaně a kávy, je vaše výprava klidná, máte vše po ruce anebo jste ve spěchu a stresu, kávu popíjíte za pochodu, při pátrání po čistých nebo nezmačkaných svršcích, zdržuje vás hledání klíčů, peněženky a mobilu?

A co další oblasti? Máte ponětí o tom, kdy končí platnost STK vašeho vozu, kdy je třeba přeočkovat vaše zvíře, a kdy  je splatnost jednotlivých pojistek?
Nemám tím na mysli, zda nosíte v hlavě jednotlivá data jako chodící počítač, ale zda máte potřebné údaje někde zanesené a po ruce, zda máte nad svými věcmi kontrolu a přehled.

Pokud jste ten první případ, tak vám upřímně gratuluji, ale pravděpodobně se při čtení tohoto blogu budete nudit :)

Pokud však patříte do skupiny druhé, pak jste tu správně, srdečně vítejte! 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.